Annons
Annons

Prästmorsans julkalender, smulkalender, fulkalender

Jag tänkte att jag skulle bjussa på en julkalender. Ett inlägg varje dag fram till jul, ibland kortare och ibland längre. Jag vet inte om jag kommer att lyckas och därför är det ingen julkalender utan en extremt verklighetsförankrad smulkalender.Förhoppningsvis en kulkalender. Och stundtals en rätt misslyckad fulkalender.  Mycket nöje!

Annons

Lucka 1.

Det stora julbaket.

Med det stora julbaket menar jag tio stora lussebullar som kommer vara slut inom loppet av några timmar. 

Alla var glada! 

Prästmorsan, praktisk och lite konservativ, drack glögg och bakade bara vanliga snurrade.

Lillasyster pausade ibland sitt maniska russinätande och rullade en boll, plattade till den och pepprade den med russin.

Storebror rullade in en hel degbit i mjöl, vilket ledde till att hans bulle var torrare än en chardonnay.

Mediapappan gick som vanligt ett steg längre än alla andra och sysslade med estetik, elegans och symmetri. 

Det sjuka var att vi var sams hela tiden. Prästmorsan körde igång O helga natt på jättehög volym, men blev genast nerröstad till förmån för Mössens julafton. Det var juligt och adventigt och faktiskt riktigt mysigt. Ingen sa ett ont ord, förutom när vi jämförde vilka fula ord vi kan.

Sen stoppade Mediapappan deg i näsan (succé!) i väntan på att få provsmaka.

Lillasyster avslutade det stora julbaket med att göra klart för alla och envar att hon inte gillade kattlussebulle (svårt det där med lussebulle och lussekatt, lika bra att säga båda).

Ibland glimmar det till, stunderna då ingen slår sitt syskon eller häller mat på golvet. Då är det fint! Då är det decembermysigt. Då känner vi livet i oss. 

(25)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar