Annons
Annons

Rumsrena valpar

Äntligen, äntligen, äntligen!

Sista blöjan är slängd.

Blöjhattarna kommer jag att sakna. Lite.

Kissekattungarna Öhman har inte direkt legat i framkant när det gäller att börja gå på kattlådan. De är framåt i annat, så det är liksom inget bekymmer…men fatta vad skönt!

Annons

Ja, alltså Storebror har ju varit blöjfri länge, han fyller liksom sex i april… och nu äntligen var det Lillasysters tur. Först på dagen och sedan på natten, någon vecka senare…och idag, idag slängdes pottan! Potta är typ det äckligaste jag vet, men barnen har varit rädda att trilla ner i toastolen, så potta har varit det enda alternativet. Imorgon åker vi till tippen och slänger pottan! har vi sagt några gånger de senaste veckorna, något Lillasyster inte alls tyckt låtit som en bra idé. I veckan vände hon, dock. På lördag åker vi till tippen och slänger pottan, försökte vi redan tidigt i veckan och helt överraskande blev svaret ja, det gör vi. Nu går jag på toaletten! Thank heaven, jag behöver aldrig mer tömma en potta!

Med potta. Mot tippen. Mot framtiden.

Där ligger den, bland sina kompisar i containern ”Hårdplast”

Det känns som att vi är ett vuxet hushåll nu. Alla sköter sina egna stunder på hemlighuset. Eller, det gör vi ju inte alls. Den som vill vara ifred på toaletten, måste meddela det. Barnen får inte lov att låsa och att stå utanför toaletten och ropa på mamma tills någon slags reaktion (vanligtvis ett extremt irriterat låt mig vara I FRED!) infinner sig.

Nu har sopbilen tagit den sista blöjpåsen och vi behöver aldrig mer, verkligen aldrig mer, titta på varandra, mäta varandra med blicken, väga olika sysslor mot varandra (jag diskar hela veckan om du tar denna blöjan!) … det är tametusan en riktig frihetskänsla. Som att slänga ut en kattlåda och ba Bajsa var du vill, kattskrälle!

Aldrig mer den hyllan i affären. Orimligt peppig morsa

Och lite seriöst föräldrasnack nu. Vi har inte använt tygblöjor. Vi har däremot fått så jäkla mycket ovälkommen skit om varför vi inte använt tygblöjor. Ja, vi har slängt ut pengar. Ja, vi har smutsat ner naturen. Men på riktigt, hörrni, tygblöjor är inte ett alternativ för alla. Sorry, men ett stressmoment till som rör kroppsvätskor och tvätt faller inom kategorin icke önskvärt i familjen Öhman. Vi gör vissa saker som föräldrar som är alldeles ypperligt för både ekonomi, natur och relationer…och vi gör saker som är helt förkastliga. Alla gör det! Vi måste ju sluta lägga oss i varandras föräldraskap, eller hur? Nu slutar vi med det, en gång för alla! Du är en fantastisk förälder och det är jag med. Vill du ha ett tips eller ett råd? Inte? Men du, då struntar jag i att ge dig det, för jag är övertygad om att du klarar dig helt fantastiskt bra utan min åsikt om ditt föräldraskap!

(36)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar