Annons
Annons

Så göra vi när till marknad vi gå

Regn, regn, regn, regn… till slut kände vi oss som djuren i sjumilaskogen. Ni vet när Nalle Puh bygger en båt av en honungskruka…eller ett paraply? Eller är det Nasse som sitter i paraplyet? Vi höll i alla fall på att flyta iväg och behövde något att göra. Vid 34 respektive 30 års ålder har det magiska hänt att vi har skaffat oss regnkläder. Tidigare har fåfänga alltid gått före funktion. Såna där praktiska töntar har alltid skakat patroniserande på huvudet åt oss när vi gått på utflykt i bländvita sneakers och dinglande örhängen. De har fått det fula fingret, för Öhmans livsinställning är att det alltid är viktigt att vara ballast i stan. Så. Nog om det. Vi har alltså ändå köpt regnjackor. Rätt snygga (nej). Följaktligen kunde vi därför idag ge oss ut på marknad. Trots gråa skyar och hot om skyfall, så packade vi in oss i bilen och begav oss mot godisremmar, åltombola och ett kringresande tivoli för de med dödslängtan.

Annons

Vi gjorde allt som är obligatoriskt.

  1. Tappade bort varandra.

    10 sekunder senare var de ur sikte

  2. Ställde oss frågan ”Vem köper egentligen alla dessa saker?”

    Hatt baby, hatt baby

  3. Häckade vid åltombolan. Vann nästan en ål. Med nästan menar jag att vi inte vann någon ål. Ålvinsten var lottnummer 500, 600, 700 och 800. Storebror fick nummer 400. Nästan, men nära ljustrar ingen ål. 

    The winner takes it ål.

Sen hände allt på samma gång: Storebror fick åka minibergochdalbana, bromsarna lät som när beläggen på bromsskivorna slitits ut. Jag ville gråta, men höll i mig och sa tjohoooo med illa dold dödsångest (banan var kanske 2 meter hög och gick i 40 knyck, det var ändå förfärligt). Nedanför fick Lillasyster panik över att hon tyckte bergochdalbanan var det läskigaste hon sett. Storebror med attityden konstaterade att det här med åka på marknad det var ju kul, men inte så kul. Glad sommar på dig med, bortskämda citykid.

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar