Annons
Annons

Så häng nu med, i drakens dans

Ibland säger jag saker min mamma hade kunnat säga. Ni vet säkert vad jag menar. Det kommer ord ur munnen på mig och sekunden efter får jag kolla bakom axeln för att se om mamma står där och sufflerar. Jaha, nu är jag vuxen tänkte jag första gången det hände. Det är ju ändå rätt fint. Mamma kommer att skicka ett sms när hon har läst detta, med frågan ”är det så illa?” Nej, mamma, det är inte så illa. Det är fint. Du har ju lärt mig saker. Som att prata i tredje person plural till barnen, även om sådant som verkligen inte inkluderar mig. Vi hoppar inte på ett ben i trappan! Det är inte så ofta jag eller Mediapappan behöver den uppmaningen, men vi är liksom inkluderade ändå. Vi äter ju inte godis innan maten! Det gör jag visst det. Vi gör inte det, men jag gör.

Annons

Idag spelade jag in en video av en härlig dans. Vi dansar drakens dans från Bolibompa ofta. På torsdagar har jag en paus mitt på dagen innan jobb på kvällen och då brukar vi passa på. Mellanmål, drakens dans, iväg till jobbet igen. Jag försökte förgäves lägga in den videon här. Jag är dock fortfarande en novis inom området blogg, tro det eller ej, så jag reder inte ut vilka filformat som stöds och hundra andra saker. Med tiden kanske några festliga filmer kommer in. Vi får se. I alla fall är jag duktig på att googla. Convert mp4 to JPG kunde jag googla (Duktig idiot, sa man i min tidiga ungdom på 90-talet och gjorde en ironisk slow clap). Det blev bilder av halvtaskig kvalitet. De gör inte dansen rättvisa för fem öre.

Så häng nu med, i drakens dans...

Så häng nu med, i drakens dans…

En sak är dock tydlig: Jag dansar exakt likadant som min mamma gjorde när hon var 34. Jag minns detta! Det var innan jag var så stor att det blev pinsamt att se sin mamma dansa. Den stela överkroppen, men höfterna lite jazzigt på svaj. Och barnen tittade på mig och jublade. Det är inte många år kvar tills de gömmer ansiktet i händerna och stönar Men sluuuuta dansa, mamma!

...skaka rumpan och vifta med din svans...

…skaka rumpan och vifta med din svans…

Jag har aldrig varit någon otrolig talang på dansgolvet. Sidsteg, sidsteg, knuten näve i luften, steg, steg, vick på rumpan, härma Beyoncé, steg fram, sidsteg, gå i takt till baren, vick på rumpan, svepa ölen när de spelar något bra, sidsteg, stegsteg, hopp! Det har varit rutinen. Nu chockades jag grovt när jag insåg att det kändes likadant i kroppen att mammadansa till drakens dans. Det slog mig plötsligt att jag nog dansade mammadansen hela min 20-something dansgolvskarriär också. Tanken svindlar! Och jag inser varför det alltid var i baren jag fick ragg – aldrig på dansgolvet.

Boliboliboliboooo!Booooo!

Boliboliboliboooo!Booooo!

Är ni sugna på att se filmen? Jag ska försöka se om det går att få in den på Instagram senare. @himmel.och.pannkaka in och kolla där!

Boliboo!

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar