Annons
Annons

Sagan om lampan

Igår kom Mediapappan på att vi ju hade lovat varandra och barnen att deras rum skulle fixas till under semestern. Vidare konstaterade vi att jag börjar jobba på tisdag, så det är nog dags att börja med det nu.

Annons

Sagt och gjort! En fondvägg till vardera barn. Jiosa, för det är min fajjit bestämde Lillasyster resolut. Jag gillar ju alla färger, men mest rött, grönt och blått och av dem mest rött resonerade Storebror. Båda dessa sakerna visste vi, eftersom de upprepas gång på gång när precis allt från glass till strumpor ska väljas.

Kul projekt- måla! Näfyfasen måla är det tråkigaste jag vet!!!  

Idag blev det projekt: lampa. Mitt i Malmö har Emmaus öppnat en helt ny second hand med snygga saker. Med raska steg gingo vi Södra Förstadsgatan ner, hållandes varandras händer, trallandes (nej).

Sen brakade det liksom. Få ställen är så pilla-på-allt-och-skrika-vid-tillsägelse- vänliga som second handaffärer.

”Mamma vad är det?” ”Jesus. Var snäll och rör inte” ”Jesus som på jobbet?!” ”Ja, Jesus som på jobbet. Rör inte!!” ”Jag vill köpa den!” ”Nej.”

Butiken var fylld av svala hipsters som ännu inte förökat sig och uppfyllt jorden. Långa fingrar med extremt välvårdade naglar svepte över formpressad vintage och lustiga äggkoppar från Bayern för fem kronor/styck som sedan blir en instagrambild #hemmahososs #retro. När en skäggig 20-something sedan kom fram till tjejen med de välvårdade naglarna, med en jättestor pilflätad korg i sin skogshuggarfamn, så frågade hon inte: var fan tänkte du vi skulle ställa den?! utan tog en instagrambild #hemmahososs #återbruka #fynd

Öhmans är inte i den livsfasen.

Inte mycket är dyrt i en second handaffär. Den donnan lyckas ändå hitta den dyraste pjäsen i bygget och börja pilla sönder den…

Barnen valde. Herregud, vad de valde! Äkta plastic! En rosa och en orange plastlampa samt en batteridriven slinga med lysande jordgubbar. Sen tyckte de att vi var klara.

Sålt smöret och tappat pengarna

Det tyckte inte jag, som såg det plastigaste, rödaste, vidrigaste, men finaste jag kunde tänka mig i plastväg. Eftersom vi även var på jakt efter en lampa till vardagsrummet, fick den genast följa med hem.

#hemmahososs

Efter en god stund var alla lagom sura. Det är ändå skönt att veta att det är då det är dags att gå. Jag tänker att hipsterparet kanske inte vet det, utan måste istället vara glada för bayerska äggkoppar. Ikväll kanske de måste bråka om placeringen av en  orimligt stor videkorg. Då kan jag sitta här i skenet av min plastlampa. Då kan jag må gott! 

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar