Annons
Annons

Saker jag inte vet om fredagsmys

Jag är, som många andra, allergisk. Klyschor är en allergi, men den är väldigt själslig. Stenfrukter är min fysiska allergi. När jag anmäler mig till kurser och sånt så skriver jag inte Stenfrukt och klyschor under specialkostanmälan. Oftast skriver jag faktiskt inte stenfrukter heller, för hur ofta serveras mango på konferenshotell eller färska aprikoser på lunchinrättningar? Precis, inte särskilt ofta. De enda gångerna det faktiskt serveras  i en form som inte går att undvika, är just när jag skiter i att anmäla det.

Annons

Ibland slår det mig att det, på grund av min allergi, finns helt självklara saker som jag inte vet hur de smakar. Så är det ju för alla med matallergier, jag försöker ju inte framstå som speciell här. Det bara är en grej som folk tycker är konstig med mig. Och tja…ibland reflekterar jag över faktumet själv också.

Jag vet inte hur mango smakar

Jag tror att persikor smakar som godispersikor

Jag tror att tropisk juice smakar som tropisk läsk utan faktiskt frukt i

Vid en första anblick, är ju inte det konstigare än att en glutenallergiker inte vet hur en bulle bakad av vanligt vetemjöl smakar. Men sen börjar folk tänka efter. Men alltså, Johanna, godispersikor SMAKAR faktiskt inte som färsk persika. Nej, det förstår jag. Jag är allergisk, inte dum. Men alltså har du aldrig bitit i en nektarin på sommaren och bara slafsat den i dig sådär gott?! Jo, jag blev jättesjuk. Men hur KLAAAAARAR du dig?! Jättebra faktiskt, eftersom jag inte är strandsatt på en öde ö och behöver se vild mango som min huvudföda. 

Storebror har önskat speciella frukter som fredagsmys. Drakfrukt och mango. Drakfrukt kan jag äta rent fysiskt, men tycker inte om. Mango kan jag inte äta och vad jag minns, så tycker jag inte om. Nu låter jag kräsen, men jag har svårt för söt frukt. Gröna clementiner är liksom min frukt.

Helt klart autentisk smak!

Jag tror att det lutar åt att jag helt enkelt utesluts ur fredagsmyset ikväll…och är helt utlämnad till choklad och vin…

Oj, vad synd det är om mig…(hrrrrm, host, host)

 

(20)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar