Annons
Annons

Smaklig spis!

Vi har ingen spis.

När vi flyttade in i huset så funkade spisen typ. Lite. Lagom. Den funkade lagom. Ugnen funkade också lagom. Sedan kom spisen på att den kunde funka till hälften. Hälften är två plattor. Människan är ett djur som vänjer sig snabbt. Vi klarade oss fint på två plattor. Eller tja, fint och fint. Vi klarade oss lagom.

Annons

Sen slutade den funka till hälften och beslutade sig för att lägga av helt. Det var svårare att vänja sig vid. Det fina med att hyra sin bostad är att inte behöva slänga ut tusenlappar på en ny spishäll bara för att den hittar på en felkod som ingen kan tolka. Det är bara det…att vi just nu inte har en spis. 

Laga mat i ugn? Absolut, men ingen Öhman gillar mat av typen vi hittar något och slänger det i en form och stoppar i ugnen. Gratänger och grejer är liksom inte riktigt melodin. Hemgjord pizza? Varma mackor? Absolut! Men ingen har liksom orkat. Vi orkade slänga in kyckling i ugnen i måndags. Sedan slutade vi orka. Vi bara la av med orkandet. Vi gjorde ett manus till nån sån präktig Vi dör för vi äter skräpmat varje dag- dokumentär istället. 

Medan vi badar i transfetter och kastar pengar in i snabbmatsindustrins giriga käftar, medan barnen vältrar sig i plastleksaker och den gummiaktiga osten täpper igen våra blodkärl så mår vi så himla bra.

Att sluta orka, det var banne mig veckans bästa beslut!

(Ps. Hej alla soc-anmälare! Vi äter grönsaker också. Och barnen äter bra mat på förskolan. Och snart får vi spis igen. Och Mediapappan gör havregrynsgröt i micron på morgonen. Och Prästmorsan äter mest choklad ändå. Och alla mår bra. Tack! Hejdå! Ds.)

(21)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar