Annons
Annons

Sommarens bästa grilltips!

Vi ger oss inte med den där grillen. Der är något nästan maniskt över att vi skaffat vår första egna riktiga grill. Inte en hink eller hundraspännsklot, utan en riktig jädrans grillegrill.

Således har vi haft grillvecka. Varje dag måndag-torsdag har vi grillat. Fredagens fredagsmysmiddag kommer antagligen att grillas, den också. Det är liksom allt eller inget i den här lilla familjen. Barnen har anammat det och svarar gärna jag väljer både och! eller Jag väljer inget! när de ställs inför svåra dilemman som strumpfärger eller den eviga frågan Kinderägg eller klubba?

Annons

För en gångs skull har jag stått för veckans planering av maten. Det är annars Mediapappans gebit, men jag har axlat denna vardagssyssla med den äran, om jag får säga det själv. Inte minst idag. I den stora affären i måndags, fann jag mig själv googlandes kan man grilla pizza? Yes ma’am, visst kan man grilla pizza, berättade internet för mig. Bäst funkar det om du äger en pizzasten, men det funkar med mjöl också. Det går ju, som bekant, lika bra med selleri. Jag insåg att jag hade ett projekt på gång som skulle slå alla med häpnad. Ner i vagnen for färdig pizzadeg och diverse grejer att lägga på. Jag göttade mig själv i tanken på hur fantastisk min grillpizza skulle bli och hur glada alla skulle vara över att jag gjort så god mat.

Grillad pizza, vad kan gå fel? Skärmdump från ica.se

Mediapappan var skeptisk. Jag lät dock inget grusa min glädje över att jag hittat sommarens stora grej på grillen.

Mediapappan har byggt en regnmätare/ölhållare, ser ni den?

Allt började exakt som jag ville. Ena sidan av degen panerades i polenta och slängdes på gallret, över en helt perfekt glöd. Supergrillen berättade att den höll ca 250 grader, inget kunde gå fel. 1 minut och den var lagom bakad. Tillbaka till plåten och på med fyllningen på den bakade sidan, sedan direkt tillbaka till grillen. Fortfarande i ett tillstånd av perfektion!

Ser ni de härliga grillränderna under tomatsåsen? Ser ni den perfekta glöden?

Ja, men det sket ju sig. Alla fattar ju att det sket sig. Alla kids som gått ut nian med någotsånär godkänt betyg i hemkunskap fattar ju att det skulle skita sig. Panera pizzan i polenta, så funkar det utmärkt att lägga rakt på gallret! Polenta, my ass.

Jag tror inte det går att föreställa sig hur mycket det sket sig. Ni vet naturfilmer där de visar hemska fiskar som drabbats av övergödning, spolats upp på stranden och börjat ruttna? Där har ni min pizza. Eller bildbandet med temat varför dog dinosaurierna ut? som ni fick se på mellanstadiet, med närbilder på vulkaner? Så blev min pizza.

Snart får den huvudrollen i en skräckfilm. Glöm inte var ni såg den först!

När vi kom till det lokala pizzahaket, så kändes det som att världen hånlog mot mig. Hela Sveriges samlade pizzerior stod och pekade och skrattade åt bruden som trodde hon kunde grilla pizza.

Smaklig måltid! Som att livet spottar mig i ansiktet. Smaklig måltid på dig med, kartongjävel. Jag kom i alla fall inte på idén att lägga bea och/eller kebab på vidrigheten.

Så slutade den 6 april så som många andra kvällar slutar i det Öhmanska hemmet, med att alla var mätta och rätt glada. Och med en prästmorsa som genast började tänka på sitt nästa grillprojekt, vilket involverar en röklåda. Jag tänker stort och i experimentform. Tänk på allt man kan röka! Och kanske, kanske, kanske försöka sig på en pizza till. En rökt pizza? Challenge accepted!

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar