Annons
Annons

Sportlov och play date

Jag har sportlov! Det har jag inte haft sedan jag gick i skolan. Förra året vabbade jag halva vecka åtta, men det räknas ju inte. I år har jag, utöver en helt ledig helg, tre hela dagar av lös ledighet. Som för många barnfamiljer, innebär ledighet lek med andra barn än förskolebarnen, kaffepimplande och ett snickesnackande med andra föräldrar. Snickesnackandet består aldrig av hela meningar eftersom det alltid är något barn som gör något som avbryter samtalet.

Annons

”Jo, men du vet då ringer de från förskolan…vänta, appappappapp, lägg av nu, alla får leka med ballongen!…jo, i alla fall, förskolan ringer och vill att vi ska hämta och jag ba…vänta, tog hon ditt äpple? Ja men det spelar väl ingen roll. Ni delar väl allihop?! Man delar med sig!…Ja, alltså då ringer de från förskolan och jag ba ‘Barnet har faktiskt en pappa också’…vad sa du? Kissa? Ja, men gå du och kissa!

Det är roligt. I måndags var jag och barnen hemma hos min gamla konfirmand. Det är sjukt att ens konfirmand öppnar dörren och möter en med två barn. Och situationen är alltså ingen tragisk tonårskris som resulterat i två barn, utan konfirmanden är vuxen och lever under mycket mer ordnade former än jag någonsin kommer att göra. Det känns bra. Inte för att jag har haft någon del i det, men det känns roligt. Vi har inte träffats på nästan 10 år och det är fint att samtalet kan ta vid där det slutade, fast med helt andra samtalsämnen.

emmaebba-stella

Andra barns leksaker är alltid roligare än egna. Alltid.

emmaebba-stellaella

Födda ’14. De tar över världen en dag. Who run the world? Girls!

emmaebba

Saker du inte tänker på konfirmandläger: Vi kommer sitta och mammafika en dag i framtiden.

I tisdags var det dags för nästa mammaträff. Min barndomskompis och hennes två barn stormade in på lunch med lek. Det är också en kär, men lite absurd situation. Vi hängde varenda sommarlov från att vi var typ 9 till sena tonåren. Det var med henne jag sänkte min första flarra baccardi på en strand och gömde cigg i trosorna. Nu hoppar vi upp och ner på en lekplats för att värma tårna och tittar bort mot kopiorna av oss själva som leker och leker och leker och leker. ”Jag kan inte fatta att vi är här” blev dagens reflektion. Och med ”här” menas inte en lekplats i Malmö, utan här lite mer existentiellt, med två barn var och i ett universum som kretsar kring att föda och göda de där barnen både fysiskt och psykiskt. Det är fint och ändå rätt svårt att greppa.

Snigel. "Jag tror den sover"

Snigel. ”Jag tror den sover”

play-date-springa

Era mammor gömde cigg i trosorna. Vänta 10 år med det, älskade barn.

Imorgon ska jag jobba igen. Herregud vad skönt det ska bli. Jag skäms inte en sekund för att säga det. Jag ska sitta i möte med andra vuxna, fixa vuxna saker, stänga dörren till mitt kontor och bara andas i tystnaden. Aaaahhhh kaffe som inte hunnit kallna, relevanta frågor (Har du statistiken från vardagsgudstjänsterna? är just nu en bättre fråga än mamma, var är mina klistermärken? Får jag glass? Äter du och pappa godis?) och största möjliga tysssssstnad.

(20)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar