Annons
Annons

Sportlovstips i Lund

Åååååh vad vi har lov!

Minns ni den där magsjukan som hotade att förstöra hela ledigheten? Ingen magsjuka kom, men väl feber. I söndagskväll fick Storebror feber, grät en skvätt, fick alvedon och lakrits…och var pigg som en lärka på måndagen! Hurra, alla jublade över normaltempen! Fram tills han fick feber igen på eftermiddagen. Då gjorde vi om allting – gråta, alvedon, godis. Idag är han feberfri igen, men visa av skadan har vi haft hemmadag. Baka bullar och fånga några Pokémons har stått för föda och frisk luft. Soffa och TV-spel för vilan. Han håller sig feberfri, så vi håller alla tummar att det var tillfälligt.

Annons

I alla fall, innan febern slog till så åkte vi till Lund för att gå på friluftsmuseet Kulturens Alice i Underlandet-utställning. Kulturen har alltid en lekutställning på sagotema. Hittills har jag faktiskt varit lite besviken. Under vår tid i Skåne har Pettsson och Mumin varit föremål för lekutställning och helt ärligt har det kostat mer än det smakar. 90 spänn för vuxen, gratis för barn. Fortfarande billigare än lekland, men bara snäppet bättre än Malmös temalekplatser. Nja, Alice hade en del att bevisa faktiskt.

Och SOM Alice, Absolem, Vita kaninen och hattmakaren levererar. Lekutställningen är FANTASTISK!

Galen hattmakare (ännu ingen feber!)

Alice, med steampunkiga pilotbrillor

En galen hattmakare till!

Här finns liksom allt man kan önska sig! Prång och vrår i galna färger, stora dörrar som leder till små dörrar, ett jättestort schackspel, tekalas som man själv får duka till, jättestora kakor i tyg som används till tekalaset med hattmakaren och påskharen, Absolems flugsvamp…åh, jag vill dit igen typ jättesnart!

Tänkte mig denna som fondvägg i sovrummet…eller?!

Sportlovsveckan till ära har caféet inne på kulturen vinteröppet. Pannkakor med sylt och grädde för 35 kronor, kaffe i mormorskopp för 25 (inkl påtår, annars hade det varit dyrt, eftersom en mormorskopp rymmer typ en fingerborg kaffe). Fullt rimligt, med andra ord.

Sportlovstips nr 2 är således: Kulturen i Lund, Alice i Underlandet. Kostnad: 90 spänn/vuxen, gratis upp till 18 år. Betyg: 4 av 5 pga att priset gör att många familjer inte kan. Visst är det väldigt prisvärt och säkert enormt subventionerat redan, men just under lovveckor borde priset kapas.

Håll tummarna för fortsatt feberfritt efter vilodag, så kommer fler Skåne-tips imorgon för den som kanske vill göra något skoj i helgen!

“Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?”
“Det beror på vart du vill komma” svarade katten.
“Det spelar inte så stor roll…”, sa Alice.
“Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar”, sa katten.

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar