Annons
Annons

Sportlovstips i Malmö

Sportlovsvecka! Eller nja, den börjar ju på måndag…men helg på sportlovet är det ju typ…Jag jobbar söndag, men sen ska jag vara tokledig hela veckan.

Jag hade ingen sammanhängande ledighet under julen och shit pommes vad det börjar kännas i kropp och själ. På morgnarna och kvällarna möter mig tre främlingar som undrar vem hon är, som bor hos dem. Nu ska jag få umgås med dem! En hel vecka! Jag är så glad!

Annons

Varje dag ska det hända något, har jag bestämt. Något måste vara roligt. Något ska helst vara utanför huset, men kan också vara Mario kart-turnering. Något är inte att sortera ut garderober eller köra örtielva maskiner tvätt. Det ingår visserligen också i planen, men ändå – varje dag ska hända något.

Idag var något Moderna museet i Malmö. Det var barnens första gång. Alla var pepp! Utställningen handlade om dans. Typ att dans är protest och politik och budskap. Lillasyster, tillika prima ballerina, tycker inte det är dans att rulla sakta över Sergels torg och filma det eller att lägga sig i en trappa på Cypern och röra handen fram och tillbaka…och filma det. Jag och Mediapappan kunde väl se det konstnärliga värdet, men tyckte också att filminstallationerna med mer kraftfull dans var mest intressanta.

Barn utsätts för finkultur, stilstudie 1.

Barn utsätts för finkultur, stilstudie 2.

Visst har vi sprungit runt och dragit i tröjor och fått ha en del allvarliga samtal, när informationen om att man inte får röra projektorer och installationer inte riktigt gått in, men det funkar absolut att ha små barn på Moderna museet.

Sportlovstips nr 1 är således: Moderna museet i Malmö. Kostnad: GRATIS!! Betyg: 3 av 5 pga att en del av museet var stängt för ombyggnad.

 

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar