Annons
Annons

Stockholm, Stockholm, stad i världen…

Så kom det nära. Våldet. Plötsligt var vi drabbade. Inte första gången och inte sista, men i vår livstid kanske det mest drabbande. Stockholm sällar sig till skaran städer som plötsligt sätts ur spel. Centrum som plötsligt blir folktomma, människor som isoleras från sina familjer i ovisshet, familjer som vakar vid sjukhussängar, familjer som nås av budet att en älskad inte kommer hem. Någonsin.

Annons

Det sker över hela världen, varje dag. Människor flyr från brinnande städer. De som inte kan fly möter vi i filmklipp från gasattacker. De som kunde fly möter våra murar och stängsel.

Imorse lämnade människor sina hem i och utanför Stockholm. Några hade en bra morgon. Någon fredagslyxade med en nutellamacka, någon gjorde havregrynsgröt och oroade sig för pengar, en annan bråkade sig blå med sin partner medan någon annan kysste sin dito passionerat. För det är så vi gör, eftersom vi inte förväntar oss terror en vanlig fredag i april. Vi förväntar oss en jobbdag med vilsam fredagsstämning. Många kompar ut en timme för att hinna till systemet innan rusning eller passar på att ta en sen lunch och kvistar in i en klädbutik och nyper i något snyggt. Allt detta gör vi, en fredag i april i Sverige. För sist av allt väntar vi oss terror. Sist av allt väntar vi oss döden.

Vi vänder detta till styrka nu, vi vänder det inte till hat. Vi samlar ihop bitarna och bygger upp på nytt, för det är det som gör oss till människor – att vi bygger upp och bygger om. Sen går det kanske sönder igen och vet ni vad vi gör då? Jo, då bygger vi upp igen. För att vi är människor, som vänder detta till styrka och inte till hat.

***

Befinner du dig i Stockholm och behöver hjälp? Krisinformation.se informerar om aktuellt säkerhetsläge och öppna sovplatser för de som inte kan ta sig hem.

Under hashtagen #openstockholm finns privatpersoner som öppnar sina hem och/eller ger tips.

***

Var rädd om dig och tänk på att inte sprida icke verifierade nyheter i sociala medier!

<3

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar