Annons
Annons

Storhandla med stil

Vi skulle ha fixardag. Alla hade ledig dag, så vi laddade med sovmorgon, näsblod, långfrulle, handlingslista, matlista, fixarlista, trixarlista, vilka-rum-behöver-ny-glödlampa-lista…kort sagt, vi gjorde alla listor du ens kan tänka dig. Stämning och status: fantastisk!

Annons

Solen sken och vi slirade in på det stora varuhusets stora parkering. Vi parkerade inte riktigt där vi brukar, vanemänniskor som vi är. Men samtidigt vill vi ju vara lite spontana och härliga, så vi parkerade på nytt ställe. Ovant. Konstigt.

Snabbt som blixten hade vi kuskat runt, prickat av på listan och betalat. Såhär långt allt väl. Vid bilen tyckte Storebror att det var en bra idé att leta efter stenar framför en körande bil, samtidigt som Mediapappan skulle sätta tillbaka vagnen och Prästmorsan pressa in en protesterande Lillasyster i bilstolen. Hur som helst överlevde alla och till slut satt vi fyra stycken i bilen och mumsade salami (lunch, tror jag det kallas. Vi är dåliga på lunch på lediga dagar). Glada i hågen och med blodsockernivån höjd (den var så låg att vi började bråka om ett paket räkor i affären) bestämde vi att nästa anhalt på resan fick bli det stora möbelvaruhuset. Nya matlådor (på tal om lunch) blev vårt bidrag till Kamprads dödsbo. Varsågod!

Det var då det hände. Precis då. Vi öppnade bakluckan för att sätta in påsen med de nya matlådorna. Men var är maten? Ja, men herregud, var är maten? Satte inte du in maten? Men jag sätter ju alltid in barnen och du maten! Men jag satte ju kassarna bakom bilen, så att du inte skulle missa dem när du öppnade för Storebror. Men det sa du ju inte. Jo! Men det hörde jag inte. 

”Sålt smöret och tappat pengarna”

Vad gör man när hela veckohandlingen i bästa fall står kvar på en parkering och i värsta fall finns hemma hos någon annan och i medelvärsta/bästa fall är överkörd?

  1. Skrattar åt sig själva
  2. Gör ett överslag hur mycket av månadens budget som egentligen är kastad i sjön
  3. Funderar på en billigare matlista som ersättning
  4. Skrattar ännu mer åt sig själva
  5. Håller hoppet levande och kör tillbaka för att kolla

Om du hade sett fulla matkassar på en parkering, vad hade du gjort då? Lämnat in till kundtjänst eller tagit dem? Vi stötte och blötte lite fram och tillbaka på vägen hur folk egentligen agerar i en sån situation.

På parkeringen syntes inga kassar. Svettig och nervös gick jag in till förbutiken, tog nummerlapp och förberedde mig på hur jag egentligen skulle formulera mig när det blev min tur. Nummer 44! Hej, jo, alltså, ja, jo, det är så att jag och min man har gjort…en dundertabbe. Vi glömde våra matkassar utanför bilen…såatteh…det är inte så att eeehhh….att någon lämnat in dem? Jag kan redogöra för vad som finns i dem, bananer och snus och stekfläsk typ… Kassörskans blick blev först lite tom, som att hon inte riktigt kunde omfamna vad hon precis hade hört, som att hon var tvungen att processa att det finns människor som gör så. Då klev hennes kollega fram och sa dagens vackraste ord: Joooo, någon har lämnat in dem! Heter du Johanna?! 

Så sjukt otippat! Någon, som är världens snällaste människa, hade sett kassarna och lämnat in dem. Utan att redogöra för bananer och stekfläsk fick jag kassan i handen och kunde triumferande hoppa hopsasteg till den väntande familjen. Nej, det gjorde jag inte. Jag hoppar sällan hopsasteg, det vore ju att kränka min egen värdighet, lite coolhet finns ändå kvar i denna kropp. Värdig och lugnt gick jag ut till den väntande familjen. 

Alla jublade, solen sken, alla var överens om att detta var bästa fixardagen i mannaminne och alla fick biltemaglass. Med strössel. 

Ps. Dela gärna runt detta, så att det når den okända välgöraren, det hade varit fint att få tacka. Om du läser detta, snälla snälla medmänniska – du har en bukett tulpaner som väntar på dig om du ger dig till känna. TACK!

(45)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar