Annons
Annons

Tårtor jag inte förstår

Jag har i allmänhet inte så mycket tid över eller intresse för att lägga mig i hur andra lever sina liv. Det är klart att jag skvallrar, tjuvlyssnar och kollar upp folk på sociala medier. Jag är ju mänsklig alltså. Whatever rocks your boat är ändå någon slags livsinställning jag försöker ha.

Annons

Två saker går jag dock runt och undrar över.

  1. Varför äter man tacotårta?
  2. Varför gör man blöjtårtor?

Det finns givna svar på båda frågorna:

  1. Alla som ska samlas runt just det middagsbordet den kvällen tycker att det är gott.
  2. Det är en bra sak att ge bort blöjor till någon som snart ska bli/nyss har blivit förälder och ett blöjpaket ser rätt tråkigt ut.

Svaren är ju självklara. Och ändå sitter jag här på mitt kontor och väntar på ett brudpar, käkar nachos och nöjer mig inte med svaren. Min slutsats blir att det är mig det är fel på. Det slår mig att jag nog är en konservativ jäkel som har mer bestämda åsikter om hur, var och när tårta bör ätas än vad som egentligen är rimligt och normalt. Kom igen, varför skulle jag lägga mig i hur, var och när folk äter konstiga (enligt min bedömning) tårtor? Ja, jag fattar ju att ingen äter blöjtårta, men ni fattar.

Blöjtårta då. Helt ärligt, det är säkert en jättefin present att få. Jag bara tycker det är lite äckligt. Varför bygger man inte blöjtorn eller lägger blöjorna i en fin korg? Jag har liksom lite svårt för att blöjor och tårta ska blandas. Jag älskar sötsaker och blir rätt provocerad av fusktårtor. Skoja inte om så allvarliga saker som tårta! Blanda inte in bajs i min dessert. Vill du äta kaka på låtsas? frågar mina barn mig ibland. Nej! Jag vill äta kaka på riktigt!! vill jag skrika till svar, men jodå jag äter väl de där låtsaskakorna då.

Blanda inte ihop stjärten och munnen, har min mormor lärt mig. Bild av min kompis Maddo Kvist, hon är grym på att göra blöjtårtor och klok nog att inte ge bort dem till mig.

Blanda inte ihop stjärten och munnen, har min mormor lärt mig. Bild av min kompis Maddo Kvist. Hon är grym på att göra blöjtårtor och klok nog att inte ge bort dem till mig.

Jag är extremt dålig på att komma på vad vi ska äta till middag. Det är alltid Mediapappan som gör det. Jag kan föreslå smaker eller känslor, men konkreta maträtter ger mig prestationsångest. Vad vill du äta ikväll? Jag vet inte, något salt och fräscht, tänk syrligt fast inte surt och något lätt och smidigt fast liksom robust och soulfoodigt. Seriöst, så är det att leva med mig. I alla fall, så googlar jag ofta ”god, snabb fredagsmiddag”. Det är det nog fler som gör. Och alltid dyker det upp tacotårta i 114 olika varianter. Då händer det att jag väser vad är det för feeel på folk?! Sen inser jag att det ju för tusan inte alls är fel på folk. Det finns ju jättemånga som säkert har detta som sin stora favvisrätt, som sitter och längtar efter tacotårta. Mina barn älskar tacos och en dag kommer de säkert hem och önskar tacotårta, bara att bita i den sura tortillan.

Tårtingredienser?

Tårtingredienser? Jag ser ingen choklad och ingen marsipan. Inga bär, ingen grädde, ingen söt sprit att dränka bottnar i. Nope, jag ser inte tårtingredienser!

Jag rannsakar mig själv och kommer att tänka på vad jag själv ofta går runt och är sugen på. Jag lägger ner. Jag ska aldrig mer fråga vad det är för fel på folk som vill ha tacotårta. För det enda jag är sugen på är sniglar. Escargots provencale kan man säga istället. Sniglar…tja, sniglar har en så dålig klang. Jag gömmer det bakom tjusig köksfranska och låtsas som att det regnar. Det är det godaste jag vet. Sedan en kväll i Paris 1989 har jag älskat det. Sedan den dagen har jag också försökt få andra att älska det. Mitt snigelkorståg har väl inte varit jättelyckat, men vad gör det? Jag slipper i alla fall äta tacotårta.

Mediapappan äter sniglar. Han blev väl inte överväldigat toksåld på hela idén. Milt sagt.

Mediapappan äter sniglar för första gången. Han blev väl inte överväldigat toksåld på hela idén. Milt sagt.

Ska vi ha knytis? Kan du ta med tacotårta så fixar jag sniglar?! Vilken fest det ska bli!

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar