Annons
Annons

Tips på bra barnmusik

Alla föräldrar har någon gång smällt av när bristningsgränsen plötsligt är nådd. En dag så kan du bara inte höra den där sången en gång till. Gissa vad han gjorde? Kissa under bordet, men då kom poliiiisen och luktade på fiiiiisen! *hysteriska skratt* (med reservation för att sången finns i hundra olika varianter). Give me a break! Varför gick bä bä vita lamm ens på restaurang? Se hur det gick dessutom, lammkatastrofen slutade i att kreaturet kissade under bordet. Och polisen gör ingenting, bara kommer in och luktar på en fis: här finns inget att se, avlägsna er, vem har feset? (polisen i mitt huvud pratar skånska).

Annons

I bilen vill jag alltid lyssna på radio. Jag är en vanemänniska, så jag vill gärna höra p1 på morgonen och p3 på eftermiddagen, för så har jag gjort de senaste 15 åren. Nästan varje dag hörs dock en liten röst från baksätet: Jag vill höra Bamse fyller år. Utan text. Det betyder att de kräver att höra en glättig melodi som handlar om Bamses födelsedagskalas, karaokeversionen. Karaokeversionen innebär att jag förväntas sjunga verserna. Jag har således lärt mig hela texten. Lille Skutt har plockat 20 morötter till festen, Brumma har en docka i present till hedersgästen, för det är en så viktigt dag i dag. Hurra! Bamse fyller år…

Seriöst, jag repar den med bilnyckeln snart.

Seriöst, jag repar den med bilnyckeln snart.

Jag tänker att jag nog inte är ensam i detta, fast i olika varianter och tar tillfället i akt att bjuda på lite alternativ som ni kanske inte upptäckt än.

 • Fem myror. Det håller! Oj, vad det håller! Med tillägget av den 00-talsvarianten Livet i bokstavslandet. 
  skarmavbild-2017-03-06-kl-22-53-29

  K som i början av min kalsong!

  Musik du själv växte upp med alternativt själv kan lära dig och sjunga med i utan att fina öron blöder.

 • Johanna och kökskvartetten Fantastisk laga mat-musik som alla gillar Potatis, potatis är världens bästa knöl!

  Men har du någonsing smakat

  Men har du någonsin smakat kyckling Szechuan i Oskarshamn, ja då önskar du att tåget aldrig någonsin kommit fram…

 • Oskar Danielsson Fantastisk poesi för både barn och vuxna. Med reservation för just barn. Det finns säkert barn som älskar detta. Mina barn tycker det är rätt tråkig musik. Kanske funkar det bättre för lite äldre barn och/eller barn som lyssnar mer på text. Det kostar på, det kostar på, att vara barn, visst är det så. Men man måste komma ihåg, när man blir stor kan man skaffa bil och den som vill kan bli polis, så det är en ganska vacker värld ändå…

  skarmavbild-2017-03-06-kl-22-51-42

  Men när jag blir stor då kommer inte chipsen räcka till…

 • Big Block Sing Song Favoriten från barnkanalen! Tyvärr verkar svts tillstånd att visa de korta musikvideorna ha tagit slut, för det ligger bara en video kvar på play. Två greatest hitsskivor finns på Spotify. På engelska, men hos oss har det inte spelat så stor roll. It’s a two banana kind of day!
  skarmavbild-2017-03-06-kl-22-52-40

  I’m not afraid of no dragon, now the dragon pulls my wagon, I’m a princess!

  Här bjussar jag på vår barnlista! Mest är den nog till för oss vuxna faktiskt. När vi aktivt väljer bort att hämta hammaren och krossa bamseskivan. Eller håller ihop oss och inte skriker jag skiter väl i om polisen fiser, sjung något annat!!! https://open.spotify.com/user/zionmcl/playlist/5O7E4Xrc3MTuZv4KuvBTc4

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar