Annons
Annons

Tre tecken på att ditt barn kan klä på sig själv

Plötsligt händer det! Barnet som tidigare var helt oförmöget att ta egna beslut och initiativ, bestämmer sig en dag för att allt är möjligt.Det beslutet borde föregås av ett långt familjeråd, för det påverkar liksom inte bara barnet. Alla blir en del av det stora klädprojektet. Familjens diktator är dock inte intresserad av något demokratiskt familjeråd. ”Jag kan själv” hade varit en lyckad slogan för amerikanska presidentval.

Annons

Jag har sammanställt en liten lista med tecken på att detta maktövertagande håller på att ske. I familjen Öhman befinner vi oss mitt i processen. Har ni sett eller läst Hungerspelen? Låt mig säga såhär, de vuxna befinner sig i district 13 och barnen i the Capitol.
Nåväl, här är listan!
1. Saker som tidigare tagit två minuter, tar minst tjugo minuter. Längst tid tar det att få på strumpbyxorna på huvudet. Det är klart, den viktigaste detaljen kräver mest styling.

Strumpbyxor och mössa. Oslagbar kombination. Bild: Sebastian Öhman

2. Både du och ditt barn upptäcker att det finns irritationsmoment ni aldrig någonsin ens drömt om. Att bara ha strumpbyxor på huvudet och inte en tråd mer på kroppen under vinterhalvåret är en gemensam kris. Den gemensamma krisen för er nödvändigtvis inte närmare varandra.

Strumbyxor på huvudet och BH som halsband. Oslagbar kombination.

3. Att du inte längre får syssla med grundläggande hygien. Strumpbyxorna som du hade tänkt tvätta eftersom de är marinerade i potatismos och fingerfärg, ska ju användas ytterligare tre dagar. På huvudet.

Strumpbyxor på huvudet och vabbande pappa. Oslagbar kombination.

Jag tänker inte vara kompis med dig, mamma. Inte någon dag alls. Ok, fast jag tycker om dig ändå.

Jag tänker inte prata med dig. Ok, det är ok att vara sur (lite mer sammanbitet).

Du är dummast i världen. Ja, men tack detsamma! (moget, morsan) Nej, förlåt, det var dumt sagt! Så får man inte säga, rött kort på mig. Jag blev också sur. Ska vi säga förlåt och bli kompisar igen?Nej.

Kanske sen? Inte någon dag.
Vi blev kompisar sen, för imorgon är det ju lördag mamma. Precis, imorgon är det lördag!
Trevlig helg!

(25)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar