Annons
Annons

Vad får prästen göra?

En del saker förändras. Ögonbryn höjs allt mer sällan åt prästers förehavanden så länge de håller sig inom gängse sociala gränser.

Visst kommer det kommentarer och visst gottar sig vissa när de tycker arten präst gjort bort sig. Oftast tycker dock inte prästen att hen gjort bort sig och det skadeglada jasså minsann faller rätt platt.

Annons

Saker prästen får lov att göra, utan att folk bryr sig så mycket:

* dricka ett glas vin. Två också. Och tre. Inte i trafiken, inte på arbetet och inte vid ansvaret för barn -gäller präster och alla andra

* snusa. Alla vet att det är dåligt. Många när ett behov av att berätta för nyttjare av varan att det är dåligt. Det vet vi att det är. Vi missade inte den lektionen. Vi som är över 18 får snusa- gäller präster och alla andra.

* ligga. Få ifrågasätter detta, allra helst när prästen har biologiska barn. Det är rätt ok att prästen ligger. Utan äktenskap tycker några förståsigpåare fortfarande att prästen inte borde ligga. Ok, tyck det då. Med samtycke, så ligg! Gäller präster och alla andra!

Vad jag INTE visste att det blir stora ögon över, var detta: 

Präster som ägnar tiden efter högmässan att gå till Apoteket och leta bland gaspiller och fisdroppar…DET är nästan för mycket. Tre (!) personer gick förbi mig och stirrade. En gubbe muttrade något om att jobbar man som präst kanske man ska hålla vissa saker för sig själv. 

Här, kära surgubbe, så får du en bild på min toalett! 

Trevlig söndag, bajsa lugnt!

(49)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar