Annons
Annons

Vad gör en präst på jobbet egenligen? Fixar gratis kultur till alla!

Ja jisses, vad gör hon egentligen, den där prästmorsan?

Ja, idag klättrade jag på bänkarna i kyrkan. I högklackade skor. Det var nog inte så bra, egentligen. Men a queen’s gotta do what a queen’s gotta do. Och jag hade stabila vaktmästare Lena som stod nedanför och var beredd med starka armar och glatt humör om jag skulle slinta.

Annons

Åhejåhå! Prästmorsa och Prästkonstnär bemästrar antika byggnader…

Varför gör hon nu såna konstiga saker på betald arbetstid? Är det klätteräventyr medlemmarnas kyrkoavgift ska gå till? Nejnej, detta är en kulturgärning! Mellan idag, 9 maj till 27 juni kommer Mats Hermanssons presenningsikoner att hänga uppe i Uppåkra kyrka utanför Lund. Kom och kolla! Troende eller ej, medlem eller ej spelar ingen roll. Helt otroligt vackra bilder i ett helt otroligt vackert rum. Och chansen att få en kulturupplevelse utan att betala en spänn (utöver vad du som medlem redan har betalat såklart – här får du valuta för deklarationens sura siffror!). Kom!

Jag kommer att förlägga så mycket arbetstid jag bara kan i kyrkan, så håll utkik efter öppen dörr och affisch. Du hittar kyrkan på Gamla Trelleborgsvägen mellan Lund, Uppåkra, Staffanstorp – tja lite såna orter på slätten, det är lätt att slå upp i din gps, en fin cykeltur om inte annat. Buss 130 mellan Malmö och Lund stannar några hundra meter från kyrkan! Känner du dig inte superspontan och vill riskera att allt är igenbommat och låst? Släng iväg ett mail på morgonen till [email protected] så ser jag till att det är öppet. Tyvärr har vi inte resurser att hålla kyrkan öppen alltid, men tillgänglig är jag nästan jämt.

Jag är liksom helt uppfylld av att kunna öppna kyrkorummet för konst och kultur av alla slag – för alla! Hurra för tillgänglig kultur!

Kom, det blir bra. Jag lovar!

Kom redan ikväll – svälja falukorven, strunta i disken, lämna nattningen till någon du skaffat barn med, ta med barnen om du skaffat dem själv eller inte är på speaking terms med den andra föräldern, stäng av TVn. Släng in flintasteken i kylen, den kan du lika gärna grilla imorgon! Kl 19 börjar det, du får cider och chip, du hinner!

Kom!

(35)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar