Annons
Annons

Vad ska vi äta till middag? Mat på 17 minuter!

Vardag igen! Lov i all ära, men de flesta av ens dagar är ju ändå vardagar.

Vi vet ju sedan länge att mat rätt ofta slutar i…tja, katastrof är fel ord….men låt oss säga…mindre lyckade vardagsmiddagar när det är jag som står vid spisen.

Annons

Idag glänste jag till! Och det måste jag ju genast bjussa på.

Istället för att om och om igen fråga varandra vad vi är sugna på att äta, göra halvhjärtade matlistor (eller helhjärtade, det är ju humörberoende liksom) och slutligen inse att den enda som har kreativitet nog att komma på mat är Mediapappan, så testar vi just nu att inte bestämma.

Vi kör inte färdiga matkassar, det är på tok för dyrt, men vi kör med matkassarnas listor. Hett tips! Kolla vilket matkasseföretag som har en god lista för veckan och kopiera. Tankekraft: 0 Ansträngning: typ 0 (nja, lite mer för maten ska ju handlas, lagas och ätas också).

Just nu kör vi coops familjevecka. Idag tog maten – JAG SKÄMTAR INTE – sjutton minuter att göra. Så himla bra! Och alla åt! Och Prästmorsan kunde inte misslyckas! Helt ärligt, så var det en vanlig tomatpasta och Prästmorsans vanliga tomatpasta är mycket godare, men den tar inte 17 minuter att göra.

17 minuter! I kid you not! Klockan är 19.10 och alla har ätit, även på en onsdag som är vår sena dag i veckan.

Recept:

Nån släng av aubergine som steks, vitlök och tomatpuré får steka med ett tag, burktomater, balsamvinäger och honung – puttraputtraputtra. Släng i mozzarella efter behag, låt smälta. Krydda med salt och peppar. Koka pasta, blanda i såsen, toppa med mer mozzarella och färsk basilika. Klart – mat på 17 minuter! Kostar typ ingenting!

Dessutom hinner man leka matbloggare eller Instagram-foodie: 

Fast alla vet att man egentligen ser ut såhär: 

Glad vardag på er! <3

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar