Annons
Annons

Var är Alfons Åbergs mamma?

Ja, det är ju en fråga som ställts många gånger. Medans vi konstaterar att frågan aldrig ställs om ensamstående mammor i barnböcker och suckar lite över det samt konstaterar att hon väl har stuckit eller dött och att vuxna gör det ibland, så har min dotter börjat inse att det där med Alfons struntar hon i (hon har inte reflekterat över Alfons pappas civilstånd), men Mållgan bjuder på oanade möjligheter.

Annons

Mamma, får jag glass? Nej, ingen glass idag! Men jag praaaatar inte med dig, jag pratar med min pålåtsasmamma. 

Pålåtsasmamma (alltså: på-låtsas-mamma) bestämmer allt. Och godkänner det mesta. Jo, alla får glass. Nej, ingen behöver klä på sig. Klart vi ska gå till lekplatsen istället för till jobbet.

Jag och pålåtsasmamma har en ganska ansträngd relation. Vi bor under samma tak, får samma frågor och verkar ha ungefär samma ansvarsområden. Dock tycker jag att hon är rätt lat. Alltså, om vi inte går till jobbet kära pålåtsasmamma, så får vi inga pengar. Prova att lova glass utan lön! Och fine, säg till vår dotter att hon inte behöver klä på sig, men du tycks ju alltid har försvunnit när barnet ska lämnas på förskolan, så då blir det ju jag som får förklara varför barnet inte har kläder på sig!

”Min pålåtsasmamma säger att min pyamajsnattlinne är fint och att jag inte behöver klä på mig själv”

Jag brukar vara noga med att inte lägga mig i andra föräldrars färdigheter och livsval, men nu dristar jag mig ändå till att säga det: JAG TYCKER PÅLÅTSASMAMMA ÄR EN DÅLIG FÖRÄLDER. Så, nu har jag sagt det. 

(12)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar