Annons
Annons

Var är min bilnyckel?

I juni 2015 köptes en ny bil till den Öhmanska hushållet. Ett glänsande röd Peugot. Ganska liten, men vi behöver faktiskt ingen stor bil. ”Det finns bara en nyckel till bilen, men det går lätt att skapa en kopia” sa försäljaren. Tack och bock och detlåterjujättebra sa jag. Någon extranyckel gjordes naturligtvis aldrig. Och nu är den borta.

Annons

Tror ni det upptäcktes vid ett bra tillfälle? Nej, naturligtvis inte. 8.05 gjorde jag min vanliga koll av telefon, plånbok, nycklar. Allt på plats…nejväntalitenu. Det händer ibland att jag får ta en extrarunda runt kaffebryggaren eller en fönsterkarm i jakt på någon livsviktig pinal. Idag gapade alla de ställena tomma. Då utbröt paniken.

Storebror steppade upp, blev stor och duktig, hjälpte till och gav förslag. Lillasyster hävdade att hon visste var nyckeln var. ”I gardinen. Där uppe.” Problemet är att vi inte hunnit sätta upp några gardiner där uppe. Efter en timme gav vi upp, då var hela huset genomsökt tre gånger. Vägen mellan bilen och dörren blev offer för skallgång fram och tillbaka. Då var klockan alltså 09.05. Förskolan meddelades, appbiljett till tåg och buss köptes, sulkyvagnen baxades ut från garaget och färden från Malmö till den lilla byn där förskola och pastorsexpedition ligger, påbörjades.

Stilstudie Åka tåg 1. "Jag ser ljuset, Lillasyster, jag ser ljuset"

Stilstudie Åka tåg 1.
”Jag ser ljuset, Lillasyster, jag ser ljuset”

tag-2

Stilstudie Åka tåg 2

tag-3

Stilstudie Åka tåg 3 ”Mamma, jag älskar mackabulle. Och vanlig bulle. Och mackabulle. Är du av med nyckeln, mamma? Jag har sett den! Jag älskar bulle! Älskar du bulle? Jag vill inte ha mössa. Var är mina vantar? Var är dina vantar? Vill du smaka en smula? Oj, jag tappade bullen. Jag älskar bullen! Är du av med nyckeln, mamma? Jag älskar bulle!” (i Skåne är fralla och bulle samma sak, vi gör ingen åtskillnad. Bulle är bulle!)

Barnen var överlyckliga. De fick frallor från lyxbageriet (tre dagar innan barnbidraget) och jublade hela vägen. Jag ringde jobbet. Alla skrattade. 70 minuter senare rullade sulkyn in på förskolans gård. Iskalla (jag), fortfarande jublande (barnen), panikstirriga i blicken (jag), glatt hälsande på kyrktanter som gick stavgång genom byn (barnen), ansträngt glatt hälsande på kyrktanter som gick stavgång genom byn (jag).

När kyrktanterna gick förbi min karavan, med stavar i händerna och rosiga kinder

När kyrktanterna gick förbi med stavar i händerna och rosiga kinder. ”Heeej, heeej, heja på! Vad duktiga ni är!”

morgon-sur

När kyrktanterna gått förbi. ”Fanfanfanfanfanfan”

 

Känner jag ingen såndär ”din nyckel ligger i en jackficka som ingen använt på ett tag, om du är född when the moon is in the Seventh House and Jupiter aligns with Mars”-tant? Saida dog för något år sedan, va? Now is the time to visa dig från ”andra sidan”, Saida!

Ok, nu samarbetar vi här allihop:

Jag åkte till affären 18.45. Köpte schampo, snus och godis. Kom tillbaka hem 19.05. Fram tills dess har jag ju haft nyckeln. Här försvinner bilnyckeln ur medvetandet. Jag gick in, satte godispåsen på hatthyllan innan någon såg den, sa hej, satte mig på sängen och kollade lite på Mediapappans nya kurslitteratur. Var gjorde jag av schampot? Jag vet mest att jag tvättade håret med det imorse, men vet att jag igårkväll inte gick upp för trappan förrän vid nattning. 19.15 satte jag mig i soffan. 19.45 påbörjades nattning. Var är min bilnyckel?!

Dagens bästa är när jag gick in på försäkringsbolagets ”mina sidor” och insåg att jag har betalat 85 spänn i månaden för nyckelförlust. Det är inte längre sura och onödiga 85 spänn.

Vi fortsätter leta ikväll. Än lever hoppet!

 

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar