Annons
Annons

#vardeljus

24 november 08.00. Nu händer det! Nu är det revolution på gång!

Branch efter branch visar tydligt att nu får det vara nog. Kvinnor i olika åldrar, olika yrken, med olika bakgrun, olika utbildning, olika livssituationer träder fram och slår näven i bordet. Vi vägrar bli sexualiserade och trakasserade en enda gång till. Vi accepterar inte att kvinnor, på sina arbetsplatser, får utstå allt från ovälkomna kommentarer till regelrätta våldtäkter – och hela spektrat däremellan.

Annons

Idag är det Svenska kyrkans tur. Under hashtagen #vardeljus och på bloggen vardeljus.blog kommer berättelser om övergrepp att publiceras var tionde minut under hela dagen. 1380 kvinnor, alla anställda i Svenska kyrkan, har skrivit under uppropet. Jag uppmanar alla att gå in på bloggen och läsa. Det är smärtsamt och det måste det få vara. Det är enda sättet till upprättelse och bestående förändring. 

Här är ett försmak på vad vi skrivit under: Vi har själva känt maktmissbruk och övergrepp, vissa av oss i vår egen kropp. Vi har själva känt hjälplösheten och osynliggörandet, vi har själva känt maktstrukturernas obändighet. En del av oss har varit utsatta. Andra står i solidaritet med dem som utsatts. Vi alla ser att det är nog nu. Tystnaden behöver brytas, skammen behöver placeras där den hör hemma. Den är inte vår att bära.

Texten fortsätter på #vardeljus-bloggen. In och läs!

Det räcker nu. Vi är arga och vägrar acceptera att tystnadskulturen fortsätter. Detta är historiskt. Vi reser oss, skriker ut #metoo och synliggör varandra.

Jag är med. Min historia finns med. Mitt namn finns med. Jag är så stolt över mina kollegor som vågat och vågar. Tillsammans!

#vardeljus

 

 

(96)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar