Annons
Annons

Världens sämsta morsa…eller världens bästa?

Jag är ingen golvlekare. Jag gillar att prata med barn. Jag gillar att läsa med barn. Jag gillar att bygga lego med barn. Jag gillar att dansa med barn. jag gillar att spela teater med barn. Andras barn och mina egna.

Annons

Jag gillar inte att sitta på golvet och bli halvt involverad i en lek jag innerst inne tycker är mördande tråkig. Blir jag helt involverad, så är det lugnt. Då kan jag leka länge. Om jag däremot får instruktionen sitt där, så ska jag natta bebisen, så anar jag oråd, för då inser jag att det enda jag får göra är att sitta på en extremt liten stol och vänta. Om jag rör mig, så gör jag fel, om jag ropar men då lagar jag lite mat medan du nattar bebisen och börjar fippla med en plasttomat, så gör jag fel. Min roll blir att sitta och…tja sitta.

Idag höll jag på att trilla dit. Dockan, som idag (hen byter namn varje dag) fått namnet Keesha (när blev mina barn så amerikaniserade?) hade blivit sjuk. Min roll blev att sitta på golvet. Punkt. Det var bara det jag skulle göra. Oj, nu vaknade Keesha, då tar jag upp och matar henne! försökte jag tappert. NEJ! Keesha ville bara att hennes föräldrar skulle bära henne. Jag var alltså åskådare.

Det finns säkert någon duktig barnpsykolog som forskat på förälderns roll som åskådare. Good for you! Jag är väl en dålig morsa i så fall, för jag fixar inte åskådarläktaren (om det inte gäller barnproducerad föreställning).

Idag fick jag världens snilleblixt. Varför inte flytta fokus från dockan till någon mer organisk leksak! Jag såg min chans! Hallå barnen, kan vi inte leka att jag ligger på sjukhus, så kan jag ligga i Storebrors säng och kolla på Barnkanalen medan ni opererar mig?! 

De nappade! De tog betet rakt av! Jag fick lägga mig ner. Jag fick blunda. Jag fick försöka engagera mig någon liten tomtevättes förkylning på Barnkanalen.

Jag hade svalt en geting, tydligen. Därför var de tvungna att operera min mage, lägga en plastsked på min hals och lyssna på bakterierna. Jag fick vara med, vara engagerad och samtidigt syssla med minsta möjliga ansträngning.

Man får inte kalla henne Dr Pepparkaka. Då blir hon jättearg. Jag tänker att hon kanske får skylla sig själv för att namnet föreslås…

Doktorerna blir bara yngre och yngre. Eller är det jag som blir äldre?

Diagnos: geting i magen. Måste opereras omgående.

Sluta aldrig leka, för guds skull! Och kräv din plats i leken! Vägra åskådarplats! Parents of the world, unite!

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar