Annons
Annons

Vårtecken!

För någon dag sen höll jag på att ge upp. Snön föll och föll och föll. Det var Narnia. Den onda ishäxan hade kommit till Malmö och skapat sig en enda lång vinter. Vi var några motståndsrörelsen som protesterade mot hennes regim, men även vi höll på att ge upp.

Annons

Likt Aslan, menade Mediapappan dock att våren skulle komma. Snart skulle den komma! 12 mars är Mediapappans födelsedag och den dagen blir det alltid vår. Knopparna kommer fram då har han sagt sedan vi träffades (ja, säkert innan dess också). Bullshit, är det inte att ge sig själv lite väl stor betydelse? tänkte jag måhända förr om åren, trots nykärsruset. Sen har jag liksom blivit överbevisad varje år. Det är något speciellt med 12 mars och våren.

I år trodde jag inte på det. Inte alls. Vi ligger ju två veckor efter i temperatur, enligt mina smhi-efterforskningar. Visserligen kom både snödroppar och vintergäck fram innan snön började sitt hemska välde, men träden och buskarna har stått döda och bruna. Inte en enda knopp har vågat kika fram. Ja, nu är det säkert någon som kan överbevisa mig, så jag lägger in en avgränsning: precis här, på våra små kvadratmetrar, så har allt varit vinterdött. Och inte fanns det någon ljusning. Snön låg över gräsmattan hem helgen, flingorna föll och tempen nådde aldrig över nollan.

Tills det magiska hände! 12 mars! Jag trodde inte mina ögon. Minns ni att Mediapappan pekade på träden häromdagen? 12 mars krävde han att få peka igen. Snöfritt! Plusgrader! Knoppar! (alltså, jag fattar ju att inga mirakler har skett här, knopparna växer ju inte över en natt, men plötsligt syns de!)

Nöjd födelsedagspojke fick rätt ännu ett år, våren kom!

Visserligen har vi legat däckade i helvetets magsjuka, men jag vågade mig ut för att kolla buskarna på framsidan. Och fick det bekräftat. Nu händer det, nu vänder det! Nu saknas bara solen, men ärligt talat är jag nöjd än så länge. Snön är borta och knopparna knoppas!

Hej knopp!

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar