Annons
Annons

Vårutflykt med barnen

Idag ska vi på utflykt barnen!

Ja! Var ska vi, får vi glass, kan man leka där?

Tjaeeaaee….njaaaeee….glass kan man få!

Tillåt mig att presentera: Prästmorsan tar med barnen till farliga platser, del 1. Bilskroten. 

Annons

Peppa uuuutflyykt!

Den gamla bilen, remember? Den som blev ovän med sin egen kamrem för en månad sedan och fick för sig att motorvägen var ett bra ställe att agera ut den inre konflikten.

Jag krängde iväg den till en skrot, men har inte haft tid att åka och faktiskt bli av med den. Den har stått alldeles ensam och begrundat sina synder en månad nu.

”Det finns alltid någon som har det värre”

Nåväl, ledig måndag, strålande sol, 22 plusgrader, glada barn, utsövt mamma – vad passar väl bättre än utflykt!? Ut på tur, aldrig sur!

I bilen var alla nöjda.

Sen kom vi fram. Då föll första domen. Jag tror inte jag tycker bilskroten är så kul, mamma. Nej, inte jag heller, men nu bara gör vi det. 

En liten kö bildades i den lilla oljiga receptionen och vi var de enda i sällskapet som var under 30. Med vi menar jag barnen. Då föll andra domen. Titta ut genom fönstret, har ni sett så många avgasrör någon gång? Nej. Men avgasrör är inte så roligt, mamma. 

Sen föll tredje domen. Jag fick frågan om jag hade något kvar i bilen som jag var tvungen att hämta. Jo, jag visset ju att mina glasögon var glömda i handskfacket, så jag var ju tvungen att följa med. Jag kikade in bakom disken och insåg att det inte var ett ställe där två ettermyror som vägrar hålla handen ens ska tänka tanken att springa omkring. Barnen, där är en stol. Sätt er på den, var stilla. Jag kommer om en minut. Jag lovar. Så vi var tvungna att följa med till bilskroten, men får inte följa med in? Ungefär så, ja. Glass, Storebror! Ni får välja vilken glass ni vill efteråt! Ahmenåååhhhhhhhhh.

Jag sa snabbt hejdå till bilen, fick de ynka tusenlappar som den som skrotad var värd och sprang ut till barnen. De satt inte på stolen. De låg på golvet. Och rullade runt. En kö av män mellan 25-60 i blåkläder och svarta händer tittade på de rullande barnen och skrattade.

På vägen hem körde vi förbi anstalten i Fosie i Malmö, med säkerhetsklass 2. Det kanske vore ett lika lämpligt utflyktsmål? Undrar om de har öppet på måndagar?

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar