Annons
Annons

Vem vill bli miljonär?!

Varje dag på semestern är vi miljonärer. Nu kanske någon tänker att vi ser oss som rikast i världen för att vi har varandra och världens raraste barn och hälsan och sånt fint. Jo, allt det där är ju förvisso fint, men på semestern har vi den fina lilla traditionen att vara miljonärer även i rent likvida medel.

Annons

Hur vi bär oss åt? Nu kommer hemligheten: på förmiddagen köper vi varsin trisslott. Dessa förvaras sedan under dagen på säkra ställen som bakfickor och köksbänkar. På kvällen skrapas de högtidligen och simultant med en pezfigur och en liten pennvässare. Saken är den att vi hela dagen går runt och känner oss som miljonärer. Mediapappan myser över hur han ska få stå i TV och småprata med Tilde de Paula.

Än så länge är vi miljonärer!

Så går dagen med alla vanliga vardagsbestyr som liksom inte ändras bara för att det är semester. Det ska ätas lunch och kissas på sig och bråkas om en gräsklippare i plast och räddas från flugor (!) och tas ut en sticka i foten och tändas en grill och hjälpas att skära och ätas glass och läsas Gusten Grodslukare och sjungas sånger.

Men sen…sen hörni…sen blir vi…inte miljonärer. Fast imorgon, då kommer vi nog vara det igen. För det är ju så roligt att vara miljonär på dagarna!

Imorgon, shit vad rika vi kommer vara då!

Jo, det är ju en sjukt onödig kostnad. Ja, vi fattar att lotterier inte är en sannolik väg till rikedom. Så därför är det bara ett litet semesternöje. Andra människor lägger onödiga semesterpengar på andra onödiga saker. Bara så att ingen tror att vi är dumma i huvudet. För det är vi inte. Inte mer än vanligt alltså…

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar