Annons
Annons

Work work work work work work, lördag

Jobblördag! Kommer ni ihåg? Det är ju jobbhelgsföljetong i bloggen. Helt seriöst, så är det inte gastkramande ultraspänning detta, det är en helt vanlig jobbhelg. Ni känner ju mig, hälften kan ju gå åt skogen och andra hälften räddas med en hårsmån, så lite spännande är det alltid…

Annons

Nåväl, jobb 1 för dagen: Köpa godis. Lördag är lördag, så även i prästfamiljer. Mors jobb blir att botanisera i godishyllorna och ha lyckats snappa upp vad familjen gillar just nu. Det går ju inte att ha bestående smak, nejnej, varför göra det enkelt?! Nu gillar jag bara svarta, inte svarta med lite rosa. Jag gillar ju blå klubba, men gul kan funka. Är det vuxenchoklad? Hmmm, jo det kan funka om det inte är vin i! Vid det här laget sträcker jag upp mitt allra fulaste finger till alla som kräver saker av mig (och får ett kex av Mediapappan tryckt i handen för det verkar som att du behöver höja ditt blodsocker lite. Dvs, finkänsligt uttryck för att jag höll på att flippa ut orimligt mycket).

Lördagsgodisets ok ligger tungt på mina axlar…

Jobb 2: Brudpar nummer 1.

Sista fixet är alltid att dubbelkolla namn och diarienummer från skatteverket mot kyrkobokföringen. Romantiskt? Njae…backstage är det inte så glammigt och romantiskt på en vigsel. Det är rätt juridiskt och formellt. Och handlar rätt mycket om post-it lappar som byter plats.

Åsa och Michael, pressa in namnen i en fil mellan solkräm till dagis och larmkoden till kyrkan. Mitt minne är vääääldigt selektivt. Namn kan försvinna på en sekund! Men jag minns hela texten nummerupplysningens tv-reklam från 1996.

13.57 – Superfina, stirriga, förväntansfulla, ångestridna, fokuserade, disträ….allt på samma gång. Jag försöker vara deras trygga stöttepelare. Min äh, det löser sig! –mentalitet brukar ha en rätt lugnande effekt, tro det eller ej.

Sjöjungfrutrenden i brudklänningar håller i sig sedan förra året. Snyggt!

14.50 – ladda om. Nya post-its på samma ställen i boken. Michael och Åsa måste försvinna ur namnminnet tillfälligt. Ut med Michael, in med Johannes. Ut med Åsa, in med Elisabeth. Pressa, pressa, pressa!

Det hade ju kanske räckt att skriva namnen en gång. Det gjorde jag fram tills den dagen då jag läst upp brudgummens namn två gånger och bruden fick rätta mig. Sedan dess skriver jag alltid namnen två gånger. Alltid.

15.05 – upptäcker hur glansig jag blivit efter vigsel nummer ett. Jesus ba himlar med ögonen Girl, get your act toghether, var har du puderdosan?! 

Powernappar samtidigt.

Strax innan 16. Visar brud nummer två kyrkans hemliga toalett. Den som ligger bakom orgeln. Det känns ändå som en viktig prästuppgift, att visa på befrielsen.

Nykissad, ännu inte nygift.

Sen smällde det, för andra gången denna vigsellördag. Två fina par som varit supermodiga idag. Fyra människor som valt att ställa sig upp och klart och tydligt säga Idag väljer jag att välja dig resten av livet. 

Jag är inte särksilt romantisk. Jag gillar att se den juridiska aspekten av vigseln, tryggheten i arvsrätt och skyldigheten att hålla varandra på samma levnadsstandard… men sen ändå. Fy fan vad fint det är med kärlek!

Imorgon är det söndag – jobbhelgen fortsätter. Stay tuned!

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar