Annons
Annons

Work work work work work work söndag

Jobbhelgens sista dag, är ni fortfarande med mig? Har ni haft en vilsam helg? Grattis! Jag har haft det bra, riktigt bra. Söndagskvällen efter en riktigt fullspäckad jobbhelg är alltid som en dröm. Fötterna i soffan, fredagskänslan….aaaahhhhh…

Annons

08.45 – Jag var på plats i perfekt tid! SÅ nöjd med mig själv. Jag hade inte ens stressat på morgonen, inte särskilt mycket i alla fall. Varje gång jag ska iväg får jag ju någon slags sammanbrott av typen Herrgud, var är mina svarta skor??!! Vem har tagit dem? Barnen, l y s s n a nu på mig: mina skor, skooor *visar på fötterna som om barnen var 18 månader och yngre* hr ni leeekt med dem?! Naturligtvis är det ingen som har lekt med dem, jag har ju själv placerat dem på toaletten eller något annat logiskt ställe.

I alla fall, glad i hågen stövlade jag mig fram i blåsten till kyrkporten, hivade upp mina…nycklar? Nej, det gjorde jag inte. Nycklarna låg kvar hemma. 45 minuter innan någon annan ens skulle tänka tanken på att vara på plats, var jag alltså strandsatt…jaha, ljudbok i bilen. Och dagens bilkaka såklart! Dammsugare i fredags, mazarin idag! Ty ingen kaka är såsom bilkakan. Det händer att jag får i mig nyttiga saker till både frukost och lunch. Inget slår bilkaka, dock. Som balsam för kropp och själv. Helst så tantiga kakor som möjligt.

Utelåst. Känn frustrationen!

Bilkaka!

9.30 – Nåväl, arbetet back stage tog sin början när kollega med nyckel dök upp (i alldeles utmärkt tid, det var bara jag som hade tänkt fixa hundra saker som inte blev fixade i veckan). Från 0 till 100 på tre sekunder och kyrkan är ett myller av…typ hemma, fast med fler än två barn. Ingen har koll, men alla tror att jag har koll. Jag låtsas således ha koll och hoppas att ingen synar bluffen. Funkar oftast. Jag har inga nycklar, någon behöver kissa, jag hänger mest runt och dricker kaffe. Glada tillrop hit, handslag dit och vilket underbart väder vi har! ropas till någon.

Deras barnbarn mår bra och har sagt gulliga saker, badvattnet i havet håller 14 grader och deras outfits är snygga – tre saker som ingår i mitt jobb att prata om.

Dagens gudstjänst var barngruppernas avslutning med Astrid Lindgren-tema. Naturligtvis innebar detta att rimlig tid fick avsättas till att jag och Kickikantor fick peruktramsa lite. Detta var kanske dagens viktigaste förberedelse. Ekonomiskt vore det smart att göra Asterix och Obelix-gudstjänst till hösten, eftersom Pippi-perukerna uppenbarligen skulle kunna återanvändas!

Come and play with us. Forever and ever and ever…

Så mycket mer spännande än så blir det inte, även om det var roligt att vara mitt i det. Och alla som var där var glada och fick glass efteråt. Det stora i det lilla, liksom. En pippiperuk och en chokladglass kan vara det fina i livet just den dagen och jag är glad över att få jobba så.

18.00 – back to the crime scene med kvällsgudstjänst på landet. Ett tiotal människor som trots grillväder faktiskt söker sig till det lugna och avskalade. Och jag tänker på alla som stått där framme i den kyrkan…generationer tillbaka till 1200-talet. Myndiga, viktiga män med makt! På insidan har de varit likadana som jag. Ganska små, utan någon större koll…men också med humor och en vardag med högt och lågt. Kanske la de också upp benen på söndagskvällen och tänkte aahh söndagskväll, ledig! 

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar